Εκδήλωση

Εκδήλωση: Εικόνα
afisa

Παρουσίαση του βιβλίου«Ρόλοι δραπέτες» της Ειρήνης Βουτσκόγλου.

Τετάρτη, Μάιος 22, 2019 - 19:30 - Τετάρτη, Μάιος 22, 2019 - 21:00

​​​​​​Τετάρτη, 22 Μαΐου,  ώρα 19:30.

Παρουσίαση του βιβλίου«Ρόλοι δραπέτες» της Ειρήνης Βουτσκόγλου. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, για το οποίο θα μιλήσει η ίδια η συγγραφέας. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

Η Ειρήνη Βουτσκόγλου γεννήθηκε το 1968 στις Σέρρες. Αποφοίτησε από το λύκειο Πολυγύρου, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μαθηµατικό τµήµα του ΑΠΘ και έλαβε Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήµατα από το ΕΑΠ.

Εργάζεται ως αναπληρώτρια µαθηµατικός στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση, έχει διδάξει Προγραµµατισµό Υπολογιστών στην τριτοβάθµια εκπαίδευση και έχει µακρά εµπειρία στην επιµόρφωση ενηλίκων.

Από το 2001 έως το 2008 συνεργάστηκε µε το περιοδικό τεχνολογίας Ram και έκτοτε διατηρεί διαδικτυακούς χώρους, όπου δηµοσιεύει κείµενα και βίντεο µε θεµατικές που αφορούν το διαδίκτυο.

Το 2016 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, µε τίτλο ‘‘Τα διαδίκτυά µας’’. Οι ‘‘Ρόλοι Δραπέτες’’ είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα.

Περίληψη

O Άρης νιώθει την ανάγκη µιας αλλαγής στη ζωή του, αλλά η ατολµία του δεν τον αφήνει να προχωρήσει ούτε καν σε ένα απλό αίτηµα φιλίας προς την αγαπηµένη του Ναταλία. Οι φίλοι του, Μιχάλης και Αντρέας, που εργάζονται σε µία εταιρία επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση του κυρίου Παπαπέτρου, ενός ανθρώπου που µπόρεσε να δραπετεύσει κάποτε προς µια νέα ζωή, είναι αυτοί που του αποκαλύπτουν την πραγµατικότητα του διαδικτύου –µια πραγµατικότητα που στηρίζεται περισσότερο σε ερµηνείες και συναισθήµατα, παρά σε γεγονότα. Κρυφά προσωπεία, επίπλαστες σηµαντικότητες, επικαιρότητα, πολιτική και ζωές ανθρώπων που χάθηκαν για πολλά χρόνια, συµπορεύονται, συναντώνται και συγκρούονται στον εικονικό και τον πραγµατικό κόσµο. Στη δαιδαλώδη σπηλιά των κοινωνικών δικτύων, όπου η αντίληψη είναι συχνά µία κατάσταση µυθοπλασίας, όλοι τους είναι συνδεδεµένοι µε τρόπους που µόνο το σύµπαν µπορεί να αποκαλύψει. Ένα σύµπαν που, στην περίπτωσή τους, λέγεται Zoe και µοιάζει µε νυχτερίδα που ανακάλυψε κάποτε την έξοδο της σπηλιάς κι αποφάσισε να γίνει γλάρος.