Εκδήλωση

Εκδήλωση: Εικόνα
φωτογραφία με χρονοκάψουλα

Οι θησαυροί του χρόνου

Δευτέρα, Ιούνιος 22, 2020 - 08:00 - Δευτέρα, Ιούνιος 22, 2020 - 23:00

Συνεχίζοντας την αποστολή των εργαστηρίων σας προωθούμε το επόμενο εργαστήριο του προγράμματος “ΑλλάΖω Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”.

Πώς μπορεί να ταξιδέψει κανείς πίσω στον χρόνο, σε μια περασμένη εποχή; Οι ιστορίες ενός βιβλίου, οι εικόνες και η μουσική μιας ταινίας ή μια υπερσύγχρονη χρονομηχανή σίγουρα μπορούν να μας “σεργιανίσουν” σε χρόνια παλιά. Μήπως το ίδιο μπορεί να συμβεί όμως και με τα καθημερινά αντικείμενα μιας άλλης εποχής; Οι σελίδες ενός ημερολογίου, ένα γράμμα, μια φωτογραφία, ένα κέρμα, μία εφημερίδα ή ένα παιχνίδι μπορούν να ταξιδέψουν κάποιον πίσω στον χρόνο, να επαναφέρουν αναμνήσεις μια ζωής ή να τον πληροφορήσουν για μια εποχή που δεν έχει γνωρίσει. Στο ταξίδι αυτό, μοναδικό όχημα είναι μια χρονοκάψουλα…

Συνεχίζοντας στη θεματική ενότητα με επίκεντρο τα ταξίδια, στο τρίτο εργαστήριο έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε περασμένες εποχές με χρονοκάψουλες της ιστορίας και της λογοτεχνίας, αλλά και να δημιουργήσουμε τη δική μας χρονοκάψουλα, με σκοπό να ανοιχτεί μετά από 10 χρόνια!

Προτείνουμε να κάνετε download και να μελετήσετε αρχικά τις οδηγίες του εργαστηρίου. Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή. 

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τη χρονοκάψουλά σας και να τη στείλετε στην τοπική σας βιβλιοθήκη στο email: serrelib@gmail.com! Οι άνθρωποι των βιβλιοθηκών, θα την αναδημοσιεύσουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Παραμένουμε ασφαλείς! Συνεχίζουμε να διαβάζουμε!

Εκδήλωση: Αρχεία προς Επισύναψη