Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: Εικόνα
Το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Σερρών

Σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών προς το κοινό

22/11/2021 - 06/12/2021

Με απόφαση του Εφορευτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις ΚΥΑ  α) Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 31950 ΦΕΚ 2141/Β/22-05-2021 και β) Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.36587 ΦΕΚ 2476/Β/10-06-2021, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών προχωράει στην σταδιακή επαναλειτουργία της και τη διαμορφώνει ως εξής:

  • Ωράριο λειτουργίας  προς το κοινό:

            Δευτέρα : πρωί 8:00-13:45 και απόγευμα 18:30-20:15

            Τρίτη - Παρασκευή 8:00-14:45

            Σάββατο : 8:00-14:45  

Κατά την προσέλευση του κοινού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Επίσης από 06-11-2021 θα πρέπει να επιδεικνύεται: α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης ή γ) αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 ( PCR ή RAPID TEST) σαράντα οκτώ ωρών (48) και την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) εικοσιτεσσάρων ωρών (24).

Παρακαλούμε για την προστασία και ασφάλεια όλων να τηρούνται οι συστάσεις των αρχών, των ειδικών και των υπαλλήλων, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στη δυνατή και απρόσκοπτη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και στην άρτια εξυπηρέτησή σας (χρήση αντισηπτικού και υγιεινή των χεριών στην είσοδο/έξοδο, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας).

Η λειτουργία των δανειστικών τμημάτων των ενηλίκων (2ος όροφος) και του παιδικού-εφηβικού τμήματος (1ος όροφος) γίνεται  με ελεγχόμενη είσοδο  ( ανά 2 άτομα) λαμβάνοντας κάρτα εισόδου  στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Οι αναγνώστες που επιθυμούν μόνο την επιστροφή των βιβλίων τους θα έχουν τη δυνατότητα να τα παραδίδουν στον υπεύθυνο υπάλληλο στο ισόγειο της βιβλιοθήκης χωρίς να επισκέπτονται τα αντίστοιχα δανειστικά τμήματα.

Το αναγνωστήριο λειτουργεί  με περιορισμένη προσέλευση μέχρι 6 άτομα.

Δικαίωμα δανεισμού 5 τεκμηρίων για 20 ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες 10 ημέρες (δυνατότητα τηλεφωνικής ανανέωσης).

Τα βιβλία που επιστρέφονται θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξεχωριστό χώρο για 72 ώρες. Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς την μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες).

Για έκδοση κάρτας θα απευθύνεστε στο δανειστικό τμήμα των ενηλίκων ή στο δανειστικό τμήμα της παιδικής και εφηβικής βιβλιοθήκης ή μέσω της ιστοσελίδας https://serrelib.gr/el/serrelib.gr/eggrafi.

Συνεχίζεται και ο διαδανεισμός έντυπου υλικού, σε συνεργασία με άλλες Βιβλιοθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού.

Δε θα λειτουργήσει το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης με δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα χρήσης όλων των υπηρεσιών που παρείχε η Υπηρεσία μας κατά το τρίμηνο της καραντίνας:

□ Περιηγηθείτε στον νέο μας Κατάλογο https://serres.publiclibrary.gr/

Αναζητείστε τους νέους τίτλους βιβλίων που έχουν εμπλουτίσει τη συλλογή μας και αποκτήθηκαν σχετικά πρόσφατα   https://serrelib.gr/index.php/el/anakoinosi/employtismos-tis-syllogis-tis-bibliothikis-me-1306-titloys-neon-biblion
Ανακαλύψτε τις ψηφιακές μας συλλογές και ενημερωθείτε για τα νέα της βιβλιοθήκης https://serrelib.gr/el

Η βιβλιοθήκη συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης ψηφιακού υλικού σε ερευνητές. Το υλικό αφού σαρωθεί, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, αποστέλλεται αφού προηγηθεί αίτημα μέσω της φόρμας επικοινωνίας στη σελίδα μας στο https://serrelib.gr/el/contact.

Για τυχόν ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2321098550 ή να συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα μας στο https://serrelib.gr/el/contact. Παραμένουμε στη διάθεσή σας και ελπίζουμε σταδιακά να επανέλθουμε ανανεωμένοι προσφέροντας πλήρεις υπηρεσίες σε όλους!

Μένουμε ασφαλείς, συνεχίζουμε να διαβάζουμε βιβλία!
 

Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου

Ιωάννης Καλόμοιρος

Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος