Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: Εικόνα
Το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Σερρών

Σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών προς το κοινό

28/05/2021 - 30/06/2021

Με απόφαση του Εφορευτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 31950 ΦΕΚ 2141/Β/22-05-2021, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών προχωράει στην σταδιακή επαναλειτουργία της και τη διαμορφώνει ως εξής:

  • Νέο ωράριο λειτουργίας προς το κοινό:
    Δευτέρα 8:00-13:45 και το απόγευμα 18:30-20:15

         Τρίτη - Παρασκευή 8:00-14:45

 

Κατά την προσέλευση του κοινού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Παρακαλούμε για την προστασία και ασφάλεια όλων να τηρούνται οι συστάσεις των αρχών, των ειδικών και των υπαλλήλων, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στη δυνατή και απρόσκοπτη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και στην άρτια εξυπηρέτησή σας (χρήση αντισηπτικού και υγιεινή των χεριών στην είσοδο/έξοδο, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας).

Λειτουργία Δανειστικού τμήματος σε 1ο και 2ο όροφο. Δυνατότητα εξυπηρέτησης κατόπιν συνεννόησης με τη βιβλιοθήκη. Θα δοθεί προτεραιότητα στις επιστροφές των δανεισμένων τεκμηρίων τα οποία θα παραλαμβάνονται στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Δικαίωμα δανεισμού 5 τεκμηρίων για 20 ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες 10 ημέρες (δυνατότητα τηλεφωνικής ανανέωσης).

Τα βιβλία που επιστρέφονται θα κρατούνται σε καραντίνα σε ξεχωριστό χώρο για 72 ώρες. Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς την μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες).

Για έκδοση κάρτας θα απευθύνεστε στο δανειστικό τμήμα των ενηλίκων ή στο δανειστικό τμήμα της παιδικής και εφηβικής βιβλιοθήκης ή μέσω της ιστοσελίδας https://serrelib.gr/el/serrelib.gr/eggrafi.

Συνεχίζεται και ο διαδανεισμός έντυπου υλικού, σε συνεργασία με άλλες Βιβλιοθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού.

Δε θα λειτουργήσουν τα:

  • Αναγνωστήρια
  • Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα χρήσης όλων των υπηρεσιών που παρείχε η Υπηρεσία μας κατά το τρίμηνο της καραντίνας:


□ Περιηγηθείτε στον νέο μας Κατάλογο https://serres.publiclibrary.gr/

Αναζητείστε τους νέους τίτλους βιβλίων που έχουν εμπλουτίσει τη συλλογή μας και αποκτήθηκαν σχετικά πρόσφατα   https://serrelib.gr/index.php/el/anakoinosi/employtismos-tis-syllogis-tis-bibliothikis-me-1306-titloys-neon-biblion
Ανακαλύψτε τις ψηφιακές μας συλλογές και ενημερωθείτε για τα νέα της βιβλιοθήκης https://serrelib.gr/el

Η βιβλιοθήκη συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης ψηφιακού υλικού σε ερευνητές. Το υλικό αφού σαρωθεί, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, αποστέλλεται αφού προηγηθεί αίτημα μέσω της φόρμας επικοινωνίας στη σελίδα μας στο https://serrelib.gr/el/contact.

Για τυχόν ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2321098550 ή να συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα μας στο https://serrelib.gr/el/contact. Παραμένουμε στη διάθεσή σας και ελπίζουμε σταδιακά να επανέλθουμε ανανεωμένοι προσφέροντας πλήρεις υπηρεσίες σε όλους!

Μένουμε ασφαλείς, συνεχίζουμε να διαβάζουμε βιβλία!
 

Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου

Ιωάννης Καλόμοιρος

Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος