Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: Εικόνα
αφίσα εκδήλωσης

Παρουσίαση του παιδικού Βιβλίου: «Ο Αστέρης ταξιδεύει στο Διάστημα» της Σωτηρίας Μιχαηλίδου, εκδόσεις Οσελότος

Ανακοίνωση: Φορέας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, 1ος όροφος
06/04/2024 - 06/04/2024
Σάββατο 6 Απριλίου 11:30 π.μ.

Ο Αστέρης, ένα αγόρι με μεγάλη φαντασία, θέλει να παίξει με κάποιον, αλλά όλοι οι φίλοι του είναι απασχολημένοι. Μπαίνει λοιπόν στη θαλασσοδαρμένη βάρκα του, την «Κόκκινη τσούχτρα», και ξαφνικά βρίσκεται στο… διάστημα. Ανάμεσα σε αστέρια, πλανήτες και δορυφόρους, συναντάει ένα πολύξερο κορίτσι με το σκυλάκι του, πάνω σ’ ένα κρεβάτι! Και από τη συζήτησή τους μαθαίνει ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα.

Πώς βρέθηκε στο διάστημα ο Αστέρης; Τι κοινό έχει με το κορίτσι; Τι βλέπει εκεί πάνω, και κυρίως πώς θα επιστρέψει στο σπίτι του, όπου τον περιμένει το αγαπημένο του φαγητό και το σοκολατένιο κέικ της μαμάς του;

Μια ιστορία για το διάστημα, τα βιβλία, που είναι συντροφιά τις ώρες της μοναξιάς, και τη φιλία.

Η συγγραφέας μας προσκαλεί να γνωρίσουμε μέσα από το παιχνίδι, τον πρωταγωνιστή του Βιβλίου της, τον Αστέρη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Το Βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη για παιδιά και γονείς.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σωτηρία Μιχαηλίδου είναι εκπαιδευτικός. Αγαπάει να διαβάζει βιβλία και να ταξιδεύει με τους ήρωές τους στο διάστημα, στον δικό μας και σε άλλους γαλαξίες. Έχει χόμπι να σκαρφαλώνει μαζί τους σε βουνά, να επισκέπτεται χώρες μακρινές, να λύνει μυστήρια και σταυρόλεξα. Μαγειρεύει λουκουμάδες με μέλι, τηγανητές πατάτες και… ιστορίες με καλό τέλος. Της αρέσει να κάνει βόλτες με τον σκύλο της τον Σπίθα, βουτιές στη θάλασσα και στην αγγουροντομάτα, και ηλιοθεραπεία κάτω από την ομπρέλα. Επισκέπτεται με ένα βιβλιοφορτηγό όμορφα μέρη και ψαρεύει λέξεις και περιπέτειες. Συναντάει παιδιά που της κάνουν συντροφιά στα όνειρα και στα παραμύθια. Στις βόλτες τη συντροφεύουν πολλοί φίλοι, όπως ξωτικά, νεράιδες, δεινόσαυροι, γοργόνες, ιππότες, πριγκίπισσες, ζωάκια και οι δυο της κόρες.