Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: Εικόνα
φωτογραφία με ένα ανοιχτό βιβλίο

Λογοτεχνικά Βραδινά

Ανακοίνωση: Φορέας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
19/11/2018 - 30/05/2019

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, το Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης και τη Λέσχη Ανάγνωσης, διοργανώνει μια Δευτέρα κάθε μήνα Λογοτεχνικά Βραδινά, με παρουσιάσεις αγαπημένων λογοτεχνικών έργων. Αναβιώνει έτσι, για το ευρύ κοινό, η ζωντανή συζήτηση για μεγάλα έργα και μεγάλους συγγραφείς της λογοτεχνίας, με τρόπο που ενδιαφέρει τους απλούς αναγνώστες. Καλούμε τους συμπολίτες μας που αγαπούν τα βιβλία, να πάρουν μέρος ως ακροατές και να συμμετέχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί.

Ο πρώτος κύκλος παρουσιάσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 με μια ξεχωριστή  θεματική ενότητα με τίτλο «Εμείς και οι Άλλοι», όπου οι Άλλοι ορίστηκαν με βάση το έθνος, τη γλώσσα, το φύλο, τη φυλή και αποτέλεσαν τον άλλον όρο της αφηγηματικής πλοκής στον οποίο καθρεφτίζουμε τον εαυτό μας.

Ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Ο τρίτλος κύκλος παρουσιάσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

Οι εισηγήσεις γίνονται από γνωστούς φιλολόγους, αλλά και έμπειρους αναγνώστες της πόλης μας, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τη γνώση και την καλλιέργειά τους. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Αναλυτικότερα οι συναντήσεις εδώ.