Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: Εικόνα
αφίσα εκδήλωσης

Έναρξη Δράσεων της καλοκαιρινής καμπάνιας

Ανακοίνωση: Φορέας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, 1ος όροφος
17/06/2024 - 06/09/2024

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ!

Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης... από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας, αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται αυτό το καλοκαίρι σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνει για 13η χρονιά την καλοκαιρινή καμπάνια που αποσκοπεί στη δημιουργική εκτόνωση των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και στην ουσιαστική επαφή τους με τη Βιβλιοθήκη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Για το πρόγραμμα των δράσεων μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας https://serrelib.gr/. Η Συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή στο 2321098557.

Σας περιμένουμε!