Εκδήλωση

Εκδήλωση: Εικόνα
Εμμανουή Παπάς

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας για τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού: «Εμμανουήλ Παπάς: μια ηρωική καρδιά από τις Σέρρες που χτυπούσε για όλους τους Έλληνες»

Εκδήλωση: Τοποθεσία
Δ.Κ.Β.Σ. 1ος όροφος
Παρασκευή, Μάρτιος 27, 2026 - 10:00 - Παρασκευή, Μάρτιος 27, 2026 - 11:30

Γυμνάσιο Σκουτάρεως Γ' (18 μαθητές)

Ένας θρύλος γεννιέται στα χώματα της Μακεδονίας, στα χρόνια της σκλαβιάς. Μια δυνατή ιστορία για την ανδρεία, την ανιδιοτέλεια, τον πατριωτισμό και τον άνθρωπο που θυσίασε τα πάντα για το Έθνος. Οι μαθητές ανακαλύπτουν τον άνθρωπο Εμμανουήλ Παπά, την ηρωική του πορεία και το τραγικό τέλος, που τον καθιέρωσαν ως αθάνατο σύμβολο του Ελληνισμού. Υπεύθυνος προγράμματος ο φιλόλογος Αποστόλης Μπάτης. (Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων).

⚔️ Εμμανουήλ Παπάς: Μια ηρωική καρδιά που χτυπά αιώνια!

Μια ιδιαίτερη ιστορική αναδρομή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στη Βιβλιοθήκη μας 18 μαθητές του Γυμνασίου Σκουτάρεως, την Παρασκευή 27 Μαρτίου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας:

«Εμμανουήλ Παπάς: μια ηρωική καρδιά από τις Σέρρες που χτυπούσε για όλους τους Έλληνες»

Με την καθοδήγηση του φιλολόγου Απόστολου Μπάτη, οι μαθητές ταξίδεψαν στα χρόνια της σκλαβιάς, εκεί όπου ένας θρύλος γεννήθηκε στα χώματα της Μακεδονίας.

🛡️ Μια ιστορία ανδρείας και αυτοθυσίας

Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά ανακάλυψαν τον άνθρωπο πίσω από τον ήρωα. Μιλήσαμε για:

την ανιδιοτέλεια και τον αγνό πατριωτισμό του,

τη θυσία της περιουσίας και της οικογένειάς του για το όραμα της ελευθερίας,

την ηρωική του πορεία και το τραγικό του τέλος, που τον κατέταξαν στο πάνθεον των αθάνατων συμβόλων του Ελληνισμού.

Είναι χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για το Έθνος. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Σκουτάρεως για την ενεργή συμμετοχή και τον σεβασμό τους στην ιστορική μας κληρονομιά.

 

#ΕμμανουήλΠαπάς #Σέρρες #Ιστορία #Μακεδονία #1821 #ΓυμνάσιοΣκουτάρεως #Φιλαναγνωσία #ΕλληνικήΙστορία #ΒιβλιοθήκηΣερρών #Ήρωες

 

#EmmanuelPapas #GreekHistory #Serres #Macedonia #GreekRevolution #LibraryActivities #Patriotism #Education #SerresLibrary #HistoryLovers