Ανακοίνωση

Ανακοίνωση: Εικόνα
φωτογραφία με βιβλίο στον ουρανό

«Προγράμματα φιλαναγνωσίας".

02/04/2020 - 02/04/2020

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συνεχίζει και το 2020 τα προγράμματα φιλαναγνωσίας  τα οποία απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Τα προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, έχουν σκοπό τη γνωριμία με τη βιβλιοθήκη και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.Κάθε τάξη θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μία μόνο φορά. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με το νερό ως πολύτιμο φυσικό πόρο.

Εμψυχωτές του προγράμματος θα είναι η κ. Ελευθερία Τσολάκη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων και ο κ. Γεώργιος Κεχλιμπάρης, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κιλκίς.

Τα προγράμματα φιλαναγνωσίας για παιδιά Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ δημοτικού σχολείου,εχουν σκοπό τη γνωριμία με τη βιβλιοθήκη και τους πολιτισμούς του κόσμου.Υπεύθυνες και εμψυχώτριες των προγραμμάτων θα είναι: η Βραχλιώτου Μαρία, Βιβλιοθηκονόμος και η Βλάχου Κλεοπάτρα, Εκπαιδευτικός.

Τα παραπάνω προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης και απαιτείται προεγγραφή.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ