Εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης

Δ.Κ.Β.Σ.: «Μαθαίνω και προστατεύω τα ζώα της περιοχής μου».


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27-09-2018
Ημερομηνία Λήξης: 18-12-2018


«Έναρξη προγράμματος φιλαναγνωσίας
για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού».

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συνεχίζει και φέτος τα προγράμματα φιλαναγνωσίας για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, με σκοπό τη γνωριμία με τη βιβλιοθήκη και με τον κόσμο του βιβλίου. Οι βασικοί πρωταγωνιστές, που είναι τα βιβλία, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κυριαρχήσουν στη φαντασία και στις ζωές των παιδιών.
Σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων θα υλοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 10:00-12:15, το πρόγραμμα: «Μαθαίνω και προστατεύω τα ζώα της περιοχής μου» από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018.
Κάθε τάξη έχει δικαίωμα συμμετοχής μία μόνο φορά. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ζητήματα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
α. Δραματοποίηση των παραμυθιών «Πίτσα η αλεπουδίτσα» και «Μάνος ο μαύρος κορμοράνος» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων.
β. Σύντομη προβολή βίντεο (15’) για το όρος και τη λίμνη Κερκίνη αντίστοιχα.
γ. Θεματική γωνιά στη βιβλιοθήκη.

Η κάθε τάξη μπορεί να επιλέξει μόνο μία (1) από τις παρακάτω θεματικές:
1. Όρος Κερκίνη (δασικό οικοσύστημα)
2. Λίμνη Κερκίνη (λιμναίο οικοσύστημα)

Εμψυχωτές του προγράμματος είναι ο κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης και η κ. Ελευθερία Τσολάκη, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων. Θα τους αναπληρώνουν ο κ. Πασχάλης Γκίρμπας και ο κ. Βασίλης Χρυσοχόου (ΚΠΕ Ποροΐων).
Το παραπάνω πρόγραμμα θα πραγματοποιείται σε ειδικό χώρο στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Απαιτείται προεγγραφή.
Για ραντεβού και πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στη βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 2321098557 και 2321098550.